vineri, 18 martie 2011

Top 10 a celor mai frumoase flori de usturoi si ceapa

10. Ceapa rosie (Allium haematochiton)



Allium haematochiton este o specie de ceapa salbatica cunoscuta sub numele de ceapa rosie. Este originara din regiunea Baja din California de Nord si California de Sud unde creste pe pantele dealurilor de coasta. Are un rizom mic, asociat cu grupurile de bulbi cu nuanta rosie. Din acestea cresc mai multe tulpini goale de culoare verde, fiecare cu cateva frunzulite crete. In varful fiecarei tulpini se dezvolta o explozie de mai multe flori, fiecare pe un peduncul scurt.


Allium haematochiton
Allium haematochiton



9. Ceapa gigant (Allium giganteum)



Aceasta ceapa gigant care este pe cale sa infloreasca o planta perena. Are un bulb comestibil si este folosita ca planta medicinala si ornamentala. Are o floare unica care arata ca o minge.


Allium giganteum
Allium giganteum



8. Ceapa Rawhide Hill (Allium tuolumnense)



Allium tuolumnense este o specie rara de ceapa salbatica cunoscuta sub denumirea frecventa de Ceapa Rawhide Hill. Se gaseste in California, intr-o mica sectiune de la poalele dealurilor Sierra Nevada. Este o planta de soluri aluvionare.


Allium tuolumnense
Allium tuolumnense
sursa pozei: www.scienceray.org



7. Senzatia Purpurie (Allium aflatunense)



Aceasta floare frumoasa apartine soiului Senzatia Purpurie, si este o planta din familia Alliaceae.


Allium aflatunense
Allium aflatunense



6. Allium ampeloprasum



O alta floare impresionanta este floarea de Allium ampeloprasum. Este originara din Europa de Sud, Asia de Vest si pare sa fi fost introdusa de oamenii preistorici si in Marea Britanie unde, habitatul sau, se intinde pe spatiile stancoase din apropierea coastei de sud-vest a Angliei si Tarii Galilor.


Allium ampeloprasum
Allium ampeloprasum



5. Allium crispum


Floarea frumoasa si viu colorata, care seamana cu o orhidee este de fapt o floare de Allium Crispum, o specie de ceapa salbatica. Se gaseste in California, unde creste de-a lungul Coastei Centrale, de multe ori in soluri aluvionare si argiloase.


Allium crispum
Allium crispum
sursa poze: www.scienceray.com



4. Prazul Lili (Allium Moly)



Minunata Ceapa Lily, o planta perena, se gaseste in primul rand in sudul Frantei si Spaniei. Este o specie comestibila si este folosita ca planta medicinala si ornamentala. De asemenea, este cunoscuta si sub numele de "usturoi de aur".


Allium Moly
Allium Moly



3. Prazul cu cap rotund (Allium sphaerocephalon)



Prazul cu cap rotund este cunoscut si sub numele de usturoiul cu cap rotund. Este o planta perena din familia Alliaceae. Este cultivata de gradinari pentru minunatul sau aspect atunci cand este inflorita. Floare a sferica de culoare violet este sustinuta de o tulpina lunga, de pana la 50cm in inaltime, inflorind de obicei in luna iulie.


Allium sphaerocephalon
Allium sphaerocephalon



2. Usturoi de Napoli (Allium neapolitanum)



Usturoiul de Napoli este cunoscut sub mai multe denumiri frecvente precum "usturoi-ul narcisa". Este o planta bulboasa perena din genul Allium. Este originara din sudul Europei, Africa de Nord si Orientul Mijlociu. Este considerata o buruiana in anumite parti ale SUA.


Allium neapolitanum
Allium neapolitanum



1. Usturoi aurit (Allium Moly)



Aceasta floare luminoasa, de culoare galbena este o specie de Allium Moly. Este originara din sudul Europei. Florile luminoase de culoare galbena apar in grupuri de pana la 5 cm diametru. Fiecare floare in forma de stea cuprinde sase petale.


Allium Moly
Allium Moly

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu