vineri, 18 martie 2011

cele mai frumoase 15 florii din lume

15. Canna


Canna nu are doar flori foarte frumoase, menite sa uimeasca ochiul, dar si frunze pe masura (care seamana mult cu cele ale unui bananier). Este foarte raspandita in gradinile din Occident, fiind extrem de populara in epoca victoriana.

14. Floarea de cires



Floarea neoficiala a Japoniei are o frumusete iesita din comun, existand festivaluri in cinstea ei atat in Japonia, cat si in Statele Unite. De cele mai multe ori floarea de cires are culoarea roz sau alb, uimind prin frumusete nu doar cat timp sunt in copac, ci si dupa caderea lor.


13. Caldarusa de colorado



colorado columbine
colorado columbine



Este o floare care creste doar in Muntii Stancosi din Colorado, fiind cautata de locuitorii din zona pentru a fi comercializata, avand in vedere ca este o floare rara. Este o ‘floare de colt americana' daca doriti sa o percepeti astfel, iar amenda pentru ruperea uneia variaza de la 5 la 50 de dolari, la alegerea politistului.


12. Hortensia



O floare care aduce aminte de bulgarii de zapada. Imagineaza-ti acest decor si vei intelege de ce aceasta floare e atat de frumoasa. Hortensia inspira inocenta si puritate, fiind des intalnita in buchetele de mireasa sau ca simple flori de gradina in Statele Unite.

11. Lacrimioara



Constituind un simbol al primaverii, lacrimioara a fost sursa multor legende tesute in intreaga lume de-a lungul secolelor. O asemena povestire spune ca lacrimile Mariei cazute langa crucea lui Isus s-au prefacut in aceasta floare de o frumusete rara, ceea ce i-a atras supranumele de ‘Lacrimile fecioarei', in vreme ce o alta legenda spune ca aceasta floare a aparut din sangele Sf. Gheorghe pe cand se lupta cu dragonul.

10. Cala


Desi iti capteaza vederea cu frumusetea sa, cala face parte din categoria celor otravitoare. Toate partile sale sunt toxice, iar inghitite de catre animale sau de cate copii, pot deveni chiar ucigase.

9. Rudbeckia


Rudbeckia este o floare perena care poate face parte fara probleme  din gradina oricarui pasionat de flori. Contrastul dintre petalele galbene si stralucitoare si mijlocul inchis la culoare o fac foarte usor de recunoscut.

8. Cercelusi


Cercelusii sunt foarte populari in gradinile amplasate in parti umbroase, avand petale care pot fi de culore rosie, roz, sau alba, inflorind in lunile aprilie- iunie.

7. Zambile salbatice


Multe paduri din Europa sunt inundate de covoare formate din aceste flori; probabil le-ati vazut si la noi in tara.

6. Lantana



Lantana
Lantana



Aceste flori din familia magnoliei constituie adevarati magneti pentru fluturi, datorita petalelor de culoare roz sau galben. Poate creste destul de mult in inaltime, iar culoarea petalelor se modifica pe masura ce planta imbatraneste. Aveti insa grija, deoarece multi considera Lantana ca fiind o buruiana si va fi foarte greu sa scapati de ea.

5. Trandafirul


Trandafirul este una dintre cele mai delicate si in acelasi timp frumoase flori, purtand cu ea diferite simboluri in functie de culoarea florii oferite.

4. Macul


Aceasta specie de mac are o culoare delicata care capteaza imediat ochiul. Dupa ce infloreste primavara, floarea moare, iar plantei ii cresc noi frunze odata cu ploile de toamna. Macul oriental este floarea care apare in Vrajitorul din Oz.


3. Begonia


Prima begonia a fost adusa in Anglia in 1777. In present este una dintre cele mai populare flori cultivate in Statele Unite, fiind pretuite atata pentru floarea propriu-zisa cat si pentru frunzele sale unice. Are marele avantaj de a fi o planta adaptabila, ceea ce pemite sa fie tinuta fie in interior, fie in in exteriorul locuintei.

2. Flacara padurilor (Ixora)




ixora
ixora



Florile de Ixora, numite si ‘Iasomie din India de Vest ‘ sunt folosite deseori la ritualurile din religia hindusa sau in medicina traditionala indiana. Acestei plante i s-au acordat unele ‘merite' legate de cresterea apetitului sexual sau de re-aprinderea pasiunii in cuplurile care experimentau probleme de acest tip. Cui nu i-ar place un asemenea cadou ?

1. Orhideea Dendrobium



Dendrobium este o un tip de orhidee tropicala care are peste 1000 de specii. Petalele ii sunt atat de delicate si au o forma ataat de frumoasa, incat par de-a dreptul magice

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu