vineri, 18 martie 2011

cele mai frumoase 10 gradinii

1. Gradinile de la Versailles


Situate in partea de vest a palatului Versailles, grădinile ocupă o suprafaţă de 800 ha, fiind construite de Andre Le Notre. Pe lângă peluzele minuţios îngrijite, straturile de flori, şi sculpturi un alt factor care a contribuit la unicitatea Grădinii de la Versailles sunt fântânile construite încă din vremea lui Lois XIV.În 1979 Gradinile împreuna cu palatul Versailles au fost incluse in Patrimoniul Mondial Unesco. Grădinile primesc anual aproximativ 6 milioane de visitatori, fiind unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din Franţa.



Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Versailles



2. Gradina Teoriei Cosmice (The Garden of Cosmic Speculations)


O grădina privată din zona Scoţiei, ce se întinde pe o suprafaţă de aproximativ 12 ha, este o uniune între natura terestră şi conceptele fundamentale ale fizicii moderne (mecanică cuantică, teoria complexităţii etc).Creatorul ei Charles Jencks i-au trebuit 15 ani pentru a o termina. Grădina este deschisă publicului doar câteva zile pe an.



Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Teoriei Cosmice



3.Grădina Boboli


Gradina Boboli, formează un parc celebru în Florenţa, Italia fiind casa unei bogate colecţii de sculpturi datate încă din secolul al XVI. Grădina a fost construită în spatele palatului Pitti, reşedinţa familiei Medici, din ordinul lui Cosimo de Medici pentru sotia sa Eleonora di Toledo. Grădina Boboli a fost începută de Niccolo Triboli, iar la moartea sa în 1550 construcţia grădinii a fost preluată de Bartolomeo Ammanati.



Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Boboli



4. Grădina Rikugien


Parcul a fost construit in anul 1695 de Yanagisawa Yoshiyasu, din ordinul celui de al cincilea shogun Tokugawa Tsunazoshi, şi terminat în 1702. În anul 1938 a fost donat oraşului Tokyo. Numele de Rikugi inseamna "grădina celor 6 poezii" şi reproduce în miniatură 88 de scene din poeme japoneze celebre.



Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Rikugien



5. Gradina Giverny


Grădina este situată in Nordul Franţei. Este celebră, datorită lui Claude Monet care a pictat-o în repetate rânduri. Claude Monet a locuit aici din 1883 până în 1926 când a murit. Unele dintre cele mai celebre picturi ale sale ca şi "Nuferi", şi "Pod Japonez" au fost pictate aici, în acest paradis terestru de la Giverny.



Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Giverny



6. Gradina Yuyuan


Grădina a fost construită în 1559 de Pan Yunduan care a petrecut aproape 20 construind o gradină pe placul tatălui său Pan En, un înalt demnitar în timpul dinastiei Ming. Grădina a trecut prin numeroase transformări şi schimbări. În momentul actual se întinde pe o suprafaţa de 2 ha împărţită în 6 zone: Marea Stâncă, Culoarul vestirii primăverii, Grădina interioară, Magnificul culoar de jad, Lacul Lotusului si Turnul celor 10.00 flori.



Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Yuyuan



7.Grădina Exbury


Este o grădină faimoasă din Hampshire Londra, ce a aparţinut familiei Rothschild. Lionel Nathan de Rothschild a cumpărat proprietatea Exbury în anul 1919 şi a început construirea unei grădini imense. Printre particularităţile grădinei se numeră aleea hydrangeelor, gradina de piatra cu lebedele negre şi aleea cameliilor.

Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Exbury

8.Grădinile Keukenhof


Se găseşte în Olanda, Lisse, fiind cea mai mare grădina cu flori din lume. Se spune ca anual se plantează aici 7 milioane de bulbi florali. Construcţia grădinii a început în 1949 când primarul de atunci al oraşului Lisse a avut ideea de a organiza o ezpoziţie de flori unde cultivatorii din toata Olanda şi Europa să poate să îşi prezinte plantele.



Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Keukenhof



9.Mirabell Garden


Grădina Mirabell este consiferată a fi una dintre cele mai frumoase grădini în stil baroc din Europa. Construcţia ei a început în anul 1689 de către Johann Bernhard Fischer von Erlach. Cea mai veche parte a grădinii "Grand Perterre" este străjuită de întreaga pleiadă a zeilor romani: Diana, Minerva, Venus, Vesta, Apollo, etc. În Grădinile Mirabell a fost filmată celebra scenă din Cântecul Muzicii în care copiii şi bona lor Maria, dansează şi cântă în jurul unei fântâni.

Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Mirabell


10. Gradinile Peterhof


Grădina este inspirată de celebrele grădini Versailles fiind construită de altfel de un discipol al lui Le Notre (Jean Baptise Le Plond). Construcţia a fost iniţiată de Petru cel Mare, care şi-a dorit să transforme Rusia într-o mare putere Europeană. Grădina conţine nu mai puţin de 120 fântâni artiziene.



Cele mai frumoase 10 Grădini
Gradina Peterhoff

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu